Monday, January 28, 2013

"Minu Inglismaa" - Ann Alari

6.

Pealkiri: "Minu Inglismaa"

Autor: Ann Alari

Leheküljed: 312

Sisu: Milline on tegelikult see paljude inimeste unelmate paik? Läbi ja lõhki kuninglikust riigist annab see raamat suurepärase ülevaate - olgu tegu siis imeliste paikade või inimestega. Jutu tuleb nii mägironimisest kui ka kuninglikest pulmadest, sekka natukene kunsti ja kirjandust.

Raamatu tagakaanelt: «Sandringhamis on kuninganna Elizabeth II maaeramu, mille valitsejaks on prints Philip. Nii kuninganna kui ka kogu kuninglik perekond – ligi kolmkümmend inimest – veedavad jõulupühi alati siin. Meile näidatakse vanu fotosid, kus perekonna keskel on printsess Diana koos väikeste printside Williami ja Harryga. Legendiks on saanud lugu Harryst. Täiskasvanute vestluses öeldi, et kuningannagi tuleb teejoomise ajaks kohale, mispeale küsinud Harry üllatunult, et kes see kuninganna on. Poisipõnnile selgitati, et vanaema ongi kuninganna.»
Ann Alari on oma elu jaganud Eesti ja Inglismaa vahel juba paarkümmend aastat. Tegutsemine (aja)kirjandusvaldkonnas ja mägimatkamise hobi on Anni viinud Inglismaa eri paikadesse, kuhu autor lugejagi kaasa võtab. Teekond peaks iseäranis meelepärane olema ajaloo-, kultuuri- ning kunstihuvilisele raamatusõbrale. Pandagu aga tassike teed valmis – ja rännak võib alata!

Enda arvamus: Mina pole üks nendest inimestest, kes on Inglismaad igal viisil imetlenud. Ütlen seda sellepärast, et tean nii palju inimesi, kes on suured-suured Inglismaa fännid ja teavad selle riigi kohta iga viimsetki asja. Mina ei teadnud.
Kuigi ma ei ole olnud vaimustuses Inglismaast endast, on mulle alati meeldinud sealne rahvas. Mingi teatav kuninglikkus oleks nagu igal inglasel veres.
Raamat meeldis mulle ka väga. See oli pigem nagu üks väike looke, mille kõrvale oli puistatud märkamatult kirjeldusi Inglismaast. Umbes niimoodi, et loed raamatu läbi ja mõtled, et - ah siin polnudki ju eriti palju mingeid fakte, aga samas oled nii palju targem.
Mõnus ülevaade erinevatest Inglismaa paikadest ja imeilus pildialbum olid tõesti väga kutsuvad ja nüüd on Inglismaa minu reisinimekirjas täiesti olemas.
Erinevalt paljudest "Minu..." raamatutest oli tegemist väga rahuliku ja mõnusa teosega.

Hinnang: 8/10



2 comments:

  1. Tere,
    kas tohiksin kùsida Teilt kontakti? Vòite selle saata aadressil teekonditaaliasse@fastwebnet.it. Ette tànades
    Kristel

    ReplyDelete