Tuesday, January 15, 2013

"Tormimurdja" - Anthony Horowitz

5.

Pealkiri: "Tormimurdja"

Autor: Anthony Horowitz

Leheküljed: 176

Sisu: Alex Rider on neljateistkümneaastane poiss, kelle elu satub pea peale, kui tema onu väidetavalt autoavariis sureb. Poisil aga tekib kahtlus, kas tema onu ikka suri sellisel viisil. Natukene nuhkimistööd ja salapäraseid sündmuseid, taipab Alex, et tema onu tapeti.
Kui Alex panka kutsutakse, pole tal aimugi, miks tema onu töökaaslased teda näha tahavad. Selgub, et Alexi onu oli hoopis spioon! Ja nüüd peab Alex tema koha üle võtma ning minema uurima arvuteid, mida üks mees kavatseb kinkida kõigile Inglismaa koolidele. Kellelgi pole Alexsisse usku, kuid poiss suudab päästa miljoneid elusid.

Raamatu tagakaanelt: Esimene raamat neljateistkümneaastase Alex Rideri seiklustest.
«Tormimurdja» on paroodiasugemetega spioonilugu, kus tavalisest koolipoisist peab kiiresti saama superspioon, kel tuleb paljastada ja nurjata kurikavala multimiljonäri salaplaan.
Grotesksed kurikaelad ja hoogsalt kulgev sündmustik teeb

Enda arvamus: Eks ta tõesti sellistele noorematele lastele (10-12 aastased) mõeldud on, sest kuigi lugu oli hästi kirja pandud, oli selles natukene liiga palju üle noatera pääsemisi ja õnnelikke, kuid ajuvabasid lõppe. Alustaks näiteks sellest, et iga täiskasvanu käitus üsna idioodina - see on üks põhitunnuseid lasteraamatutes. Kohati tekkis küsimus, kas nad pole kõik natukene vaimupuudega.
Loomulikult käitus Alex natukene liiga kangelaslikult ja ta ei saanud üldse viga, kui pidev "uppumine" välja arvata.
Kõige enam ajas mind ikkagi naerma koht, kus kuri tädike Alexi hiidkaheksajala akvaariumisse viskas, et teda aeglaselt suremas näha, kuid Alex siis oma tuubikreemi välja võttis (mis sisaldas peent metallilõhkujat) ja kogu akvaariumi purustas...
Selline mõnus ja kiire lugemine. Noorematele ideaalne - eriti neile, kes otsivad raamatutest ainult põnevust ja närvikõditavaid hetki.

Hinnang: 5/10


No comments:

Post a Comment