Monday, July 7, 2014

"Õhk riisiterade vahel ehk kaheksa aastat Jaapanis" - Riho-Bruno Bramanis, Kertu Bramanis

53.

Pealkiri: "Õhk riisiterade vahel ehk kaheksa aastat Jaapanis"

Autorid: Riho-Bruno Bramanis, Kertu Bramanis

Leheküljed: 240

Raamatust: Mis juhtub, kui euroopa pere kolib Jaapanisse? 1996. aastal otsustasid Riho-Bruno ja Kertu Bramanis elus uue lehe keerata ning kolida Jaapanisse, üks käsipalli mängima ning teine õppima, lisaks kaasas ka laps.

Jaapanis veedetud aeg venis kaheksale aastale, mille jooksul jõudis juhtuda nii mõndagi: õhtumaa inimeste kohanemine idamaa kultuuri ja kommetega, sageli päris koomilisedki vahejuhtumid, teise lapse sünd, edukas sporditee ja pidev millegi uue õppimine. «Õhk riisiterade vahel» pole järjekordne stereotüüpe kinnitav reisiraamat Jaapanist, vaid ühe pere väga isiklik, soe, südamlik ja naljakas lugu.

Arvamus: Polnud ammu ühtegi reisi-lugu lugenud ja siis jäi raamatukoguriiulis silma see raamat. Meenus kohe, kuidas kunagi üks tuttav seda raamatut soovitas ja otsustasingi selle läbi lugeda.
Alguses suhtusin veidi kahtlustavalt - ahaa, ilmselt üks raamat täistopitud sporti ja siis näpuotsaga ehk veidi Jaapanit ka, aga eksisin sügavalt. Tegu oli väga humoorikalt kirjutatud ja värvika sisuga looga, mis mulle väga meeldis. Just nagu tutvustuses lubatud - soe, südamlik ja naljakas.

Hinnang: 10/10


No comments:

Post a Comment