Tuesday, December 13, 2011

"Kui tahad teada" - Kirjastus Singoni

85.

Pealkiri: "Kui tahad teada"

Autor: Kirjastus SINGONI

Leheküljed: 350

Sisu: Meid ümbritsev maailm on täis imesid, suuri ja väikesi, tuntud ja tundmatuid, tavalisi ja tavatuid. Harilikult ei mõtlegi me sellele, miks mingi ese või nähtus on just selline, kuidas see on tekkinud, kuidas areneb maailm, miks käituvad elusolendid just nõnda, jne. Mida imet on näiteks tavalises pliiatsis? Aga kuidas tekkis pliiats?
Käesoleva teatmiku ülesanne on äratada sinus huvi maailma mõningate nähtuste vastu, teha lühiekskursse ajalukku ning ärgitada sind sügavate teadmiste omandamisele erikirjanduse ja põhjalikumate teatmike kaudu. On ju teadmised inimkonna kullafond. Need võivad arendada ja teiseneda, kuid üksnes veelgi sügavamate teadmiste alusel. Äkki saad sinagi tulevikus sellel põllul oma vao ajada?

Enda arvamus: See raamat oli ilmselt mõeldud umbes 10-aastastele, kuid samas oli seal palju keerukaid sõnu ja lauseid, mida isegi mina pidin kaks korda üle lugema ja veel seletati lahti selliseid asju, mida enamus inimesi juba 1.klassis teab. Kahtlane. Üldiselt oli minu meelest liiga palju erinevaid jumalaid ja ajalugu, mis ei pruugi just sellises vanuses lastele põnevad tunduda, kuid kindlasti arendab selline raamat päris palju. Ei oskagi mingit seisukohta võtta.

Hinnang: 6/10

No comments:

Post a Comment