Saturday, January 4, 2014

"Kõrbelill" - Waris Dirie & Cathleen Miller

87.

Pealkiri: "Kõrbelill"

Autor:  Waris Dirie & Cathleen Miller

Leheküljed: 328

Sisu: Autorite märkus:
«Kõrbelill» on tõetruu lugu Waris Dirie elust ning kõik raamatuskirjeldatud sündmused on tegelikult aset leidnud ja Warise meenutuste põhjal kirja pandud. Ehkki kõik «Kõrbelilles» kirjeldatud inimesed on tõeliselt olemas, panime neile eraelu puutumatuse tagamiseks väljamõeldud nimed.

Olles vaene vaevalt teismeline kirjaoskamatu tütarlaps, kaasas ainsa varana räbaldunud suurrätt, põgenes Waris Dirie masendava elu eest Aafrika kõrbes.
Praegu elab ta New Yorgis, tegutsedes rahvusvaheliselt tuntud supermodellina. Samas reisib ta maailmas ringi ÜRO erisaadikuna, sõnaosava ja kirgliku inimõiguste advokaadina.

Elton John:
«Warise jutustus on lugu tõelisest vaprusest. Oma raskel teel Somaalia kõrbetest kõrgmoe tippu, võitleb ta rõhumise vastu ja võidab. Ta on kauneimaks inspiratsiooniks meile kõigile.»

Enda arvamus: Otsisin seda raamatut raamatukogust pool aastat (teades, et see peab seal olema, aga olles liiga arg, et küsida). Viimaks leidsin ja oli tõepoolest lugemist väärt. Täiesti uskumatu lugu, kus on nii palju valu, raskuseid, aga samas ka ellujäämist, armastust ja õnne.
Olin selle raamatu kohta enne nii palju head lugenud ja tõepoolest kõik need positiivsed arvamused olid igati õigustatud. Suurepärane elulugu, uskumatu lugu.

Hinnang: 10/10


No comments:

Post a Comment