Wednesday, April 24, 2013

"Kadri. Kasuema" - Silvia Rannamaa

21.

Pealkiri: "Kadri. Kasuema"

Autor: Silvia Rannamaa

Leheküljed: 384

Sisu: Lugu Kadrist, kelle elus on alati kõik kehvasti läinud. Tüdruk elab koos vanaemaga keldrikorteris, kannab viletsaid riideid, on alatihti haige ja tal puuduvad sõbrad. Ühel päeval, kui Kadri auto alla jääb ja haiglasse satub ning ühe tuntud kirjanikuga kohtub, otsustab tüdruk oma elu muuta. Haiglast koju saamisega hakkab tüdruku elu tõesti ülesmäge minema - nimelt leiab kadunud isa ta üles. Ka koolis hakkab paremini minema.
"Kasuema" algab vanaema surmaga ning isa juurde kolimisega, kus ootab ees kasuema. Üsna pea on Kadri sunnitud minema internaatkooli, kus tema maailmapilt vägagi muutub. See lugu räägib meile missugused tagajärjed võivad olla eelarvamustel ja esmamuljetel ning kui habras on elu.

Enda arvamus: Lugesin seda raamatut viimati (ja esimest korda) umbes 8-aastaselt ning sain siis sellest raamatust hoopis teistmoodi aru. Nüüd lugesin seda kui kohustuslikku kirjandust (valikuna) ja pidin tõdema, et selles raamatus on väga palju peidus ja seetõttu ilmselt ka nii hinnatud.
Ma arvan, et see õpetab kõikidele väikestele õnnetutele tüdrukutele, et igaüks saab ise midagi oma elu muutmiseks ära teha, et kõik asjad ei ole sellised nagu need peale vaadates paistavad.
Mulle väga meeldib, et raamat on kirjutatud nii tohutult realistlikult. Hetkeksi ei teki kahtlust, et mõni tegelane just nii käitus või just nõnda ütles. Samuti, hoolimata sellest, et elame nüüd hoopis teistsuguses ühiskonnas, on noortel endiselt sarnased probleemid.

Hinnang: 9/10


No comments:

Post a Comment