Tuesday, May 14, 2013

"Õhtukool" - C. J. Daughtery

22.

Pealkiri: "Õhtukool"

Autor: C. J. Daugherty

Leheküljed: 407

Raamatu tagakaanelt: Allie Sheridani kunagi nii turvaline ja mõnus maailm on purunenud. Kõik algas sellest, kui ta vend kadus. Sellest ajast saadik on Allie teinud kõik, et ta elu veel hirmsamaks muutuks. Ta vihkab kooli, kus ta käib, ja tema meeleheitlikud ettevõtmised viisid lõpuks ta vahistamiseni.
Tema vanemad otsustasid seekord midagi ette võtta ja saatsid ta raskestikasvatatavate teismeliste kooli, Cimmeria akadeemiasse. Selgub, et tegu on kummalise kooliga, kus ei tohi kasutada ei arvuteid ega telefone ning ka õpilased pole seal lihtsalt käitumisraskustega, vaid kummaline segu andekatest ja neist, kes pärinevad väga privilegeeritud perekondadest. Alliel on raskusi mõistmisega, kuidas on tema üldse sinna sattunud. Ühel õhtul toimuvad aga ootamatud sündmused, Alliele tungitakse kallale ja talle tundub, et kooliseinte vahel aetakse mingeid saladuslikke asju. Kui suveballi ajal üks tüdruk tapetakse, võtab asi juba ohtliku pöörde ning Alliel on vaja välja uurida, mis seal koolis üldse toimub.

Enda arvamus: Praegu ilmub sarnaseid raamatuid nagu seeni pärast vihma ja raske on neid jaotada headeks ja halbadeks. See lugu oli minu arvates täiesti hea, hoolimata tavapärasest kooli vahetusest ja veidratest olukordadest, mis uues koolis juhtuma hakkavad. Mulle jällegi meeldisid tegelased, kes kõik olid hästi omanäolised. Samuti meeldis mulle suhteliselt lahtiseks jäänud lõpp, mis annab kohe aimu, et tegu on sarjaga.
Liiga tavapärane oli see, et taaskord osutus halb kutt heaks ja hea kutt halvaks. Eriti ei mõistnud ma ka peategelase iseloomu, mis kõikus argusest hulljulguseni.
Üldiselt ütleksin, et mulle meeldis. Taaskord selline lugu, mis ei nõua lugedes erilist pingutust ja on mõnus just pärast pikki koolipäevi endale seltsiliseks võtta.

Hinnang: 8/10


No comments:

Post a Comment