Wednesday, October 31, 2012

"Sefiirist loss" - Ketlin Priilinn

89.

Pealkiri: "Sefiirist loss"

Autor: Ketlin Priilinn

Leheküljed: 155

Sisu: Inga-Kerstin sõbruneb uues koolis argliku ja omaette hoidva Jakobiga, kes näib varjavat mingit saladust. Kui saladus ilmsiks tuleb, saab Jakobist koolikiusamise ohver. Ühes hea sõbra Kailaga moodustavad Inga-Kerstin ja Jakob tagakiusajate vastase leeri, kuid kahe leeri vahelisel sõjal on traagilised tagajärjed.
«Sefiirist loss» on lugu tõelistest sõpradest, kes toetavad üksteist ka kõige hullemas, ning inimelust, mis on habras sõprade toest hoolimata. Teos saavutas Eesti Lastekirjanduse Keskuse ja kirjastuse Tänapäev 2010. aasta noorsooromaanivõistlusel II koha.

Enda arvamus: Ketlin Priilinnal on hämmastav omadus kirjutada väga headel teemadel. Tema raamatutel on alati mingi sügavam sõnum ja mõte ning kui ma veel mõned aastad tagasi teda eriti kõrgelt ei hinnanud, siis praeguseks on minu arvamus muutunud. Eestimõistes on ta väga hea noortekate kirjutaja!
Konkreetse raamatu kohta ütleksin seda, et kohati mõjus natukene ebaloogiliselt, kuid üldine idee meeldis mulle väga. Samas paneb mind alati noortekate lugemine mõtlema, kas kuskil koolis reaalselt toimub ka selliseid asju või on see kõik üle paisutatud... Lihtsalt pole endal kogemusi.
Ja selle raamatu pealkiri on super!
(Ja kui lugeda minu eelmist arvamust, on see ehtne näide, kuidas aastatega mõtted ja arvamused totaalselt muutuvad!)

Hinnang: 8/10



No comments:

Post a Comment