Wednesday, October 31, 2012

"Minevikuta mälestused" - Ene Sepp

88.

Pealkiri: "Minevikuta mälestused"

Autor: Ene Sepp

Leheküljed: 132

Sisu: Kas sa oled 14-, 15- või 16-aastane tütarlaps? Või vähemalt oled olnud 14-, 15- või 16-aastane tütarlaps? Siis oled kindlasti unistanud sellest, et olla nagu käesoleva raamatu peategelane – tüdruk, kes läheb ei tea kuhu ja on ei tea kes, seikleb keset kaunist Eestimaa suve ja üritab igal hetkel uusi rolle luues iseennast tundma õppida, kohates teel kõikvõimalikke ebatavaliselt tavalisi «audibemmikutte» ja kidakeelseid lüürikuid, perverte ja kullatükke, Pärnu õllejõmme ja üht müstilist meest, kes rändaja lõpuks turvaliselt koju toob. Sest sügisel peab iga korralik tütarlaps koju jõudma.
Ah et sina küll millestki nii lapsikust ei unista?! Sa ei taha isegi mitte oma mõtetes tunda ohtu ja kannatada südamevalu?! Sel juhul ma kahtlen, kas sa ikka oled 14-, 15- või 16-aastane tütarlaps. Või kas sa kunagi üleüldse oled olnud 14-, 15- või 16-aastane tütarlaps... Parem, kui sa siis ka selle raamatu lugemisele aega ei raiskaks.

Enda arvamus: Eks nende noorsooromaanidega ongi nii, et üks päev meeldivad ja teine päev jälle ei meeldi. Sellepärast on nende kohta ka raske oma arvamust avaldada. Põhiliselt on ju need meelelahutuslikul eesmärgil kirjutatud ja nii ma üritangi neid võtta - ehk siis pole mõtet hakata taga otsima imelisi kirjeldusi või keerulist (geniaalset) sisu või midagi sellist. Konkreetne noortekas oli täiesti okei. Eks ta tõsi on, et iga tüdruk ilmselt unistab millestki sellisest - vähemalt hetkeks. Paljud, jumal tänatud, siiski midagi sellist ette ei võta. Aga mulle meeldis, nagu ma eelmises arvustuseski ütlesin, eriti lõpp!

Hinnang: 6/10


No comments:

Post a Comment