Friday, April 13, 2012

"Võlukunsti värv" - Terry Pratchett

31.

Pealkiri: "Võlukunsti värv"

Autor: Terry Pratchett

Leheküljed: 200

Sisu: Suur A 'Tuin, kosmiline kilpkonn, loivab aeglaselt maailmaruumis, kandes kilbil nelja hiidelevanti, kellele omakord toetub Kettamaailm.
Kettamaailm on kettakujuline ning selle on loonud Jumalad, kellel on rohkem kujutlusvõimet kui tehnilist taipu. Lisaks kisklevad nad pidevalt omavahel ning käivad öösiti ateistidel aknaid sisse loopimas. Seega pole mingi ime, et Kettal sünnib veidraid asju ning selle raamatu kangelased, ahne, aga arg võlur Rincewind ning uudishimulik ja usaldav turist Kakslill koos tema mõtlevast pirnipuust ja sadadel pisikestel jalgadel liikuva Pagasiga satuvad kõiksugu seiklustesse.

Enda arvamus: Mulle pole kunagi eriti ulmekirjandus meeldinud, kui mõned üksikud erandid välja arvata. See raamat mulle ka kahjuks ei meeldinud. Väga raskesti loetav (tegelaste nimed on osaliselt keerulised, samuti kohanimed) ja ilma mõtteta raamat. Pidin selle raamatu kohta lugemiskontrollile vastama ja ei osanudki aru saada, et millest see raamat, siis täpsemalt rääkis, sest sündmuseid oli küll palju, kuid kõik hakkasid järsult ja lõppesid järsult.

Hinnang: 5/10

No comments:

Post a Comment