Thursday, September 1, 2011

"Marsi müsteerium" - Graham Hancock

60.

Pealkiri: "Marsi müsteerium"

Autor: Graham Hancock, Robert Bauval & John Grigsby

Leheküljed: 366

Sisu: Marss on mõistatustest küllastatud, raevukalt punase värvusega planeet, mis on köitnud inimkonna tähelepanu, alates kõige varasematest müütidest ja lõpetades viimaste Hollywoodi filmidega. Ent ühtaegu peitub selles ka meie mineviku ja tulevikuga põimuv saladus, mida oleme seni kahjuks hoolimata eiranud.
Teoses "Marsi müsteerium" kirjeldavad raamatute "Jumalate jäljed" autorid viimaseid teaduslikke andmeid meie Päikesesüsteemi varitsenud hädaohust - umbes 20 000 aastat tagasi Marsi ja Maa lähedalt möödunud hiidkomeedist, mis purunes tosinkonnaks tükiks, igaühe läbimõõt kümneid kilomeetreid. Tõendid viitavad, et just nende "pommide" langemine Marsi pinnale tappis selle planeedi - ja mitte miljoneid aastaid tagasi, nagu paljud teadlased senini arvavad, vaid suhteliselt hiljuti. Üha selgemini tuleb ilmsiks, et selliste kataklüsmide aegu võis hävida ja täielikult unustuse-hõlma vajuda seni tundmatu tsivilisatsioon.
"Marsi müsteerium" uurib tavatut võimalust, et kosmilistel põhjustel hävis meie naaberplaneedil meiega võrdväärne arenenud tsivilisatsioon, mis eksisteeris seal veel suhteliselt hiljuti.

Enda arvamus: See raamat on hämmastav. Kerges ja suures kirjas on ära seletatud KÕIK, mida me marsist (ja ka maast) teadma peame ja see on tõesti väga väga huvitav. Vahest panin raamatu käest ära ja lihtsalt mõtlesin, arendasin igasuguseid teooriaid ja lugesin siis edasi. Tõesti väga hea raamat!

Hinnang: 10/10


1 comment:

  1. Hey Everybody,

    Below are the most recommended Bitcoin exchange services (BUY/SELL):
    Coinbase: $1 min. trade
    CoinMama

    Get free BITCOINS with the best Bitcoin faucet rotator:
    BEST Faucet Rotator

    ReplyDelete