Thursday, March 13, 2014

"Pettepunkt" - Dan Brown

29.

Pealkiri: "Pettepunkt"

Autor: Dan Brown

Leheküljed: 504

Raamatust: Vapustav teaduslik avastus...
Jahmatavalt täiuslik vandenõu!!!
Põnevik, mida te pole veel kunagi lugenud...
Kui NASA satelliit avastab sügavale Arktika jäässe mattunud üliharuldase objekti, kuulutab raskustes siplev kosmoseagentuur otsekohe võitu, mida ta hädasti vajab – võitu, mis mõjutaks oluliselt NASA poliitikat ja lähenevaid presidendivalimisi. Leiu ehtsuse tuvastamiseks kutsub Valge Maja appi kogenud luureanalüütiku Rachel Sextoni. Koos väljavalitud ekspertidega, kelle hulgas on ka karismaatiline teadlane Michael Tolland, suundub Rachel Arktikasse ja avastab lausa mõeldamatu teadusliku pettuse tõendid ning see jultunud tüssamine ähvardab paisata terve maailma vaidlustesse...
Aga enne, kui Rachel jõuab hoiatada presidenti, ründab neid hukatuslik palgamõrvarite jõuk. Ellujäämiseks üle inimtühja ja surmaohtliku ala põgenedes teavad nad, et neil on lootust ainult siis, kui avastatakse, kes peitub meisterlikult sepitsetud vandenõu varjus. Ja neile selgub paradoks, et tõde ise ongi kõige vapustavaim pettus...

Arvamus: Tahtsin ammu juba midagi sellist lugeda - põnevat, lihtsat ja hästi kirjutatud raamatut. Nagu Dan Brown'i lugudes ikka, ei ole keegi see, kellena ta alguses paistab ja lõpplahendus on jahmatama panev ja ootamatu.
Kuigi mul oli teatud kahtlused, et asjad selles suunas liikuma hakkavad, suutis raamat mind ikkagi üllatada ja hoida põnevust kuni lõpuni. 
Juhtusin ühest arvustusest lugema, et see raamat sobib hästi inimestele, kellele lugemine on pettumust valmistanud või kellele ei meeldi lugeda. Nõustun selle mõttega täielikult. Tegu on põnevusfilmiga paberkujul.

Hinnang: 9/10


No comments:

Post a Comment