Tuesday, February 11, 2014

"Surmafarm" - Patricia D. Cornwell

13.

Pealkiri: "Surmafarm"

Autor: Patricia D. Cornwell

Leheküljed: 344

Raamatust: Põhja-Carolinas on ümberkaudseid elanikke vapustanud 11-aastase Emily Steineri mõrv. Mõrva asjaolud viitavad kurikuulsale sarimõrvarile, keda politseil pole õnnestunud mitu aastat tabada. Sellesse õhkkonda satub kohtupatoloog Kay Scarpetta õetütar Lucy, kellel paistab ees seisvat suurepärane karjäär FBI-s. Siis aga süüdistatakse Lucyt salajaste andmete lekitamises.
Kay Scarpetta peab aitama Lucyt ning viima läbi ka salajast juurdlust ühes uurimisasutuses, mida tuntakse Surma maja nime all. Seal leiab ta andmeid, mis aitavad lahendada Emily Steineri mõrva ja viivad ta veelgi jubedama kuriteo jälgedele.

Arvamus: Otsustasin üle pika aja jälle natukene krimikat lugeda. Vaatasin, et üks kapsaks loetud raamat ja mõtlesin, et ju on siis hea. Ja ei pidanud pettuma. Olen Cornwell'ilt ka varem üht raamatut lugenud, aga sellest ei mäleta suurt midagi. Niisiis võib öelda, et esimene kokkupuude selle tuntud krimikirjanikuga. Võib öelda, et ta on teinud suurepärast uurimistööd (või on nende krimi-asjadega hästi kursis), sest teadusliku teksti leiab raamatust palju, mis on positiivne - teeb raamatu usutavamaks.
Lugu ise oli ka päris põnev ja võib vist öelda, et üsna ootamatu lõpuga. Tegelased olid üsna tavapärased (iseseisev naine, paks joodikust politseinik jne).

Hinnang: 7/10


No comments:

Post a Comment