Tuesday, February 11, 2014

"Fatwa: elu surmahirmus" - Jacky Trevane

14.

Pealkiri: "Fatwa: elu surmahirmus"

Autor: Jacky Trevane

Leheküljed: 286

Raamatust: Kui Jacky sõitis oma elukaaslase Dave'iga Egiptusse puhkust veetma, oli ta 23-aastane. Tänavasaginas Dave'i silmist kaotanud Jacky kukkus, väänas jala välja ja lasi kenal rüütellikul egiptlasel Omaril end tänavalt üles korjata. See oli armastus esimesest silmapilgust. Suutmata oma tunnetele vastu panna, abiellus ta enne puhkusereisi lõppu Omariga. Kolinud vanemate vastuseisust hoolimata Kairosse elama, muutusid Jacky kaunid unistused hoopis õudusunenäoks. Sellel pingelisel lool justkui polegi lõppu. Isegi praegu, mil Jacky on tagasi Ühendkuningriigis, elab ta surmaähvarduse hirmus ning peab olema lakkamatult valvel, et kaitsta ennast ja oma tütreid, sest iial ei tea, mis neid järgmise nurga taga oodata võib...

Arvamus: Raamat on väga hästi ja põnevalt kirjutatud. Paned käest ära, et midagi muud teha ja mõned minutit hiljem leiad end taas lugemast, sest tahaks teada, kuidas ja millega see tragikomöödia lõppeb.
Muidugi seda lugu lugedes mõtlesin ma pidevalt, kui loll võib üks noor naine olla (ja kui julge!), aga ilmselt juhtub selliseid asju päris palju. Lihtsalt need ei jõua laiema avalikkuse ette, millest on kahju. Lugu on õpetlik kõigile neile, kes loodavad puhkusele sõites kohata oma eluarmastust. Ma ei taha öelda, et see pole võimalik, aga see on lihtsalt äärmiselt ebatõenäoline ja hullumeelne. Ja seda viimast mitte heas mõttes.
Imetlusväärne on see, et Jacky siiski põgenema sai.

Hinnang: 8/10


No comments:

Post a Comment