Monday, September 16, 2013

"Pulp" - Charles Bukowski

63.

Pealkiri: "Pulp"

Autor: Charles Bukowski

Leheküljed: 218

Raamatu tagakaanelt: Leedi Surm palkab L.A.«parima» eradetektiivi Nick Belane'i, et too otsiks üles suurima prantsuse kirjaniku Celine'i. Belane satub kummalistesse, lausa ulmelistesse olukordadesse ning peab tegemist tegema rohkete pättide, inimkonda ähvardavate tulnukate ja salapärase Punase Varblasega.
«Pulp hävitab ilmselt mu niigi vähese maine, aga see ei koti mind mitte üks raas, mul oli kirjutades lõbus». See absurdi piiril balanseeriv detektiivromaan jäi Charles Bukowski viimaseks teoseks. Ta lõpetas raamatu vaid pisut enne surma.

Enda arvamus: "Hollywood" oli kindlasti kordades parem kui "Pulp", aga Bukowski mõjub kuidagi nii tõmbavalt. Raamatut lugedes mõtled: "Ei iial enam!" aga kohe, kui raamat läbi loetud, tormad raamatukokku uue teose järgi. Veider, naljakas, ajuvaba, kuid geniaalne. Mulle meeldib, kuidas Bukowski võtab kõike vabalt, kirjutab kõigest vabalt, ei tunne häbi ega süümepiinu. See ei ole raamat, mis jääks oma sisuga sind kummitama, kuid see paneb sind ilmselt vähemalt korraks mõtlema ja teeb tuju heaks.

Hinnang: 7/10


No comments:

Post a Comment