Tuesday, October 9, 2012

"Kunstilugu koolidele" - Lauri Leesi

82.

Pealkiri: "Kunstilugu koolidele"

Autor: Lauri Leesi

Leheküljed: 191

Sisu: Eesti põhikooli ja gümnaasiumiklasside kunstiõpetuse programm ei võimalda peensusteni läbi võtta kogu inimkonna kunstiloomingut. Küll aga peaks iga Eesti gümnasist eristama romaani ja gooti stiilis rajatud pühamuid, tegema vahet realistlikul ja impressionistlikul maalil, ära tundma Michelangelo, Rodini, Picasso jt. kunstiloojate meistriteosed.
Käesoleva raamatu iga peatükk sisaldab just nii palju materjali, et seda on võimalik käsitleda kunstiajaloole pühendatud ühe õppetunni vältel. Meie õpikus on 35 õppetundi -- seega on õpiku materjal omandatav ühe õpppeaastaga. Ideaalne oleks, et õpik läbitakse otsast lõpuni kahel korral: üks kord põhikooli lõpuklassis (8. või 9. klass) ja teine kord gümnaasiumis.
Õpik on varustatud rohkete reproduktsioonidega, võõrapäraste nimede häälduse ja lapsele mõistetavate annotatsioonidega.

Enda arvamus: Kuigi ma üldiselt tean kunstist üsna palju, otsustasin ma siiski lugeda läbi ühe kerge teose (ja uskuge kunstiajalooloengute ja kunstnike elulugude kõrvalt on selline õpik väga lihtne!) ja kahtlemata annab see kiire ja üldise ülevaate kunstiajaloost. Ise tegelikult oleksin eelistanud midagi natukene sügavamat, kuid nagu sisututvustuseski öeldud - lihtsalt kunstiõpetuse programm ei võimalda peensusteni läbi võtta seda kõike.
Ideaalne inimesele, kes tahaks ennast kunstivaldkonnas üldteadmistega harida.

Hinnang: 7/10


No comments:

Post a Comment