Monday, August 6, 2012

"Harry Potter ja fööniksi ordu" - J. K. Rowling

68.

Pealkiri: "Harry Potter ja fööniksi ordu"

Autor: J. K. Rowling

Leheküljed: 856

Sisu: Harryt ootab ees viies kooliaasta. Ta teab, et Voldemort on tagasi tulnud ja kardab, et kohe algavad tema hirmuteod. Esialgu aga ei ole sõnagi ähvardavast ohust ei «Päevaprohvetis», mida Hedwig talle toob ega ka mugude uudistes, mida ta üritab onu Vernoni ja tädi Petunia telerist vaadata. Teadmatus muutub väljakannatamatuks, sest ka Roni ja Hermione kirjad on vihaleajavalt tühjad. Harry on valmis juba onu ja tädi majast põgenema, kuid siis satub ta mugude turvalisel tänaval vastamisi dementoritega ja ootamatud sündmused haaravad teda järjekordselt kaasa...

Enda arvamus: Sai siis jälle üle "pika aja" Potterit loetud. Kuigi see on mu lemmikosa ja ilmselt juba umbes 100 korda läbi loetud, ajasid kõik naljad mind endiselt naerma ja lõpp mõjus ikka sama julmana kui varem.
Ainukene küsimus tekkis Koolidirektori Armee ministeeriumisse tungimise  juures, sest varem oli ju ründamispaik ordu valve all ja seal valvamist peeti hirmus tähtsaks (lisaks veel ministeeriumi enda kaitse), kuid just sellel öösel ei olnud kedagi kohal ja surmasööjad said vabalt tegutseda... Tundub lihtsalt natukene liiga "hea", et tõsi olla.
Üldiselt on selles raamatus kõike: nalja, kurbust, põnevust, seiklust, õudust kuid ka elutõdesid.

Hinnang: 10/10



No comments:

Post a Comment