Tuesday, May 29, 2012

"Viimane testament" - Sam Bourne

48.

Pealkiri: "Viimane testament"

Autor: Sam Bourne

Leheküljed: 424

Sisu: Iraagi poisike varastab Bagdadi ajaloomuuseumi unustuse hõlma vajunud võlvkambrist iidse savitahvli... Iisraeli ja palestiinlaste vahelise ajaloolise leppe allakirjutamist toetaval meeleavaldusel trügib läbi rahvamassi Iisraeli peaministri poole palgamõrvar. Ihukaitsjad tulistavad meest. Ent surnu käes pole relva, ainult vereplekiline kirjake... Pinged kuhjuvad ja järgneb rida pealtnäha juhuslikke kättemaksumõrvu. Washington kutsub kohale tuntud rahuläbirääkija Maggie Costello. Mõlema poole vägivaldsete äärmuslaste ähvarduste saatel sööstab Costello saladusse, mille juured on piibli viimases lahendamata mõistatuses. Tõde võib lõpetada vaenutegevuse – või vallandada sõja kõikide sõdade lõpetamiseks.

Enda arvamus: Kui ma ühel ilusal laupäeval Rahva Raamatus päris palju aega veetsin ja selle raamatu leidsin, hõiskasin ikka päris kõvasti, sest see täitis kohe ühe hea-raamatu-tingimuse - nimelt on see kirjastus Ersen raamat ja mina ei ole sellelt kirjastuselt veel ühtegi halba raamatut lugenud. Pealegi on Erseni raamatud kõik sellised nagu mulle meeldivad ja teine asi, mis mulle selle raamatu juures meeldis, oligi sarnasus "Da Vinci koodile" ja teistele Dan Browni raamatutele.
Üldiselt ei olnud raamat nii hea, kui ma arvasin, aga siiski vägagi loetav ja põnev. Mõned üllatuslikud kohad, palju märulit, natukene armastust, peategelase enda eraelu ja tibake ajalugu muutsid selle raamatu väga heaks.
Lõpp oli suhteliselt ettearvatav, kui see mind isegi ei häirinud.
Mõnus lugemine.

Hinnang: 8/10


No comments:

Post a Comment