Saturday, December 31, 2011

"Väike Heidi" - Johanna Spyri

92.

Pealkiri: "Väike Heidi"

Autor: Johanna Spyri

Leheküljed: 174

Sisu: Kui Dete viib väikesse Heidi üles mägedesse Alpionu juurde on terve küla hirmul, sest Alpionu on kõige ebasõbralikum ja julmem mees terves külas. Heidile aga hakkab mägedes meeldima. Ta ei kujuta enam elu ettegi ilma kitsedeta. Iga päev ronib ta koos Peetri ja kitsedega mägedel ja talvel külastab Peetri vanaema. Heidi on oma uue eluga rahul. Seda seni kuni Dete tuleb tagasi Heidit ära viima. Põhjuseks on üks Saksa perekond, kes soovib väga oma väikesele haigele tüdrukule kaaslast. Dete näeb selles Heidi eluvõimalust.
Mõnda aega ongi Heidi oma uues perekonnas üsna õnnelik, kuid varsti ei suuda ta enam isegi süüa. Lõpuks, kui tüdruku koduigatsus välja tuleb, saadetakse tüdruk tagasi koju.
Keegi külas ei suuda uskuda, et Heidi vabatahtlikult tagasi Alpionu juurde läheb, kuid Heidi tagasijõudmise hetkest muutub Alpionu suhtumine külaelanikesse ning kõik hakkavad ka temast lugu pidama.

Enda arvamus: Ma ei tea, kas viga oli tõlkimises või ongi autoril selline natukene veider kirjutamisstiil. Sisult ja põhimõttelt oli väga hea raamat, kuigi mõeldud ehk natukene noorematele kui mina.

Hinnang: 7/10


No comments:

Post a Comment