Wednesday, March 5, 2014

"Laste ja noorte psühhoteraapia" - Matti Brummer, Henrik Enckell

23.

Pealkiri: "Laste ja noorte psühhoteraapia"

Autorid: Matti Brummer, Henrik Enckell

Leheküljed: 301

Raamatust: Raamat annab ilmeka pildi psühhoanalüütilise psühhoteraapia teooriast ja praktikast. Rohke näitlik materjal loob haruldase võimaluse heita pilk psühhoterapeudi tööruumi. Psüühilisi probleeme ja nende ravi on avatud viisil, mis laseb lugejal sisse elada laste ja noorte olukorda. Raamat on jagatud kolmeks osaks. Esimene osa kirjeldab laste ja noorte normaalset arengut ning loob aluse psüühiliste probleemide mõistmiseks. Teine osa tutvustab psühhoteraapia põhimõtteid ja praktikat. Kolmas osa kirjeldab laste ja noorte psüühilisi sümptomeid ja nende psühhoteraapiat.

Arvamus: Raamat, mis on kindlasti abiks inimestele, kellel pole (laste ja noorte) psühhoteraapiast aimugi. Inimesele, kes sellega aga on kokku puutunud, siin midagi väga uut ei leidu.
Minu jaoks oli kõige huvitavam just laste arengust, kuidas ja kui palju laps ümbritsevast keskkonnast sõltub ja kuidas see teda vaimselt mõjutab.
Liiga vähe informatsiooni oli söömishäirete, depressiooni ja teise vaimsete häirete kohta, mida lastel ja noortel esineb.
Arvan, et hea raamat vanematele, kes oma last psühhiaatri/psühholoogi juurde viia tahavad, ning noortele, kes selle valikut kaaluvad.

Hinnang: 7/10


No comments:

Post a Comment