Sunday, January 12, 2014

"Päikeselinn" - David Levien

5.

Pealkiri: "Päikeselinn"

Autor: David Levien

Leheküljed: 332

Raamatust: Jamie Gabriel istub enne koitu jalgrattale, et jagada laiali ajalehti oma koduümbruses Indianapolise äärelinnas. Ta on kaheteistkümneaastane. Kui oktoobritaevas muutub valgeks, kaob poiss jäljetult. Neliteist kuud hiljem on Pauli ja Caroli lootus peaaegu kustunud. Rusutuna masendavatest niidiotsadest, mis ei vii kusagile ja kurnatud politseijõududest, kes ei saa (või ei taha) nende poega leida, satuvad Gabrielid lõpuks ühele eraklikule eradetektiivile. Too võib endast kujutada nende viimast võimalust vastuste saamisel. Frank Behr on mõistatuslik mehemürakas. Ta on endine politseinik, kellele abistamine vastumeelt. Mees on liialt teadlik, et Gabrielidele head tulemust lubada. Kuid Pauli palve leida lahendus äratab Behris üles vanad deemonid, keda ta ei saa enam kauem märkamata jätta. Minnes kõige vastu, mida ta kardab, sõlmib Behr Pauliga keeruka partnerlussideme tõe otsingul, mis on samas nii ohtlik… kui ka kummitav.

Arvamus: Lootsin sellest raamatust natuke enamat. Tahtsin lugeda lihtsat ja põnevat krimilugu, aga minu jaoks oli see üpris igav, natukene ebausutav ja mitte kuigi hästi kirjutatud. Liiga lühikesed laused, kirjeldused puudusid peaaegu täielikult. Tekkis selline tunne nagu autor külmalt viskaks sulle infot näkku.
Natuke veider tundus ka see, et isa hakkas oma poja otsimisega korralikult tegelema alles aasta ja mitu kuud hiljem. Ja et see lugu sellise lõpu leidis - noh ma ei imestanud, aga ikkagi... Ebausutav ja igav.

Hinnang: 5/10


No comments:

Post a Comment