Friday, January 7, 2011

"Tema Majesteedi lohe" - Naomi Novik

2.

Pealkiri: "Tema Majesteedi lohe"

Autor: Naomi Novik

Leheküljed: 352

Sisu: Kapten Will Laurence on olnud merel alates kaheteistkümnendast eluaastat. Tänu vaprusele on ta mereväes tunnustatud ohvitser, tal on kaunis kihlatu, seltskonnas imetlus ja kuldne tulevik.
Laurence'i juhtimisel vallutatakse pärast lühikest lahingut Prantsuse sõjalaev ning ta saab enda valdusesse lohemuna, mis on mõeldud kingitus Napoleonile.
Munast koorub Laurence'i silme all lohe Temeraire, kes pole nõus oma juhina tunnistama kedagi teist peale Willi. Korraga on Laurence'i maailm pea peale pööratud. Kas ta suudab kohaneda lohedele ja lenduritele mõeldud muust maailmast eraldi asuvas varjes? Mida küll arvavad kogu loost teda ootav kihlatu Edith ja noormehe vanemad?
Inglismaa sõda Napoleoni Prantsusmaa vastu ei ole nii edukas, nagu paljud loodavad. Paistab, nagu oleks Inglismaa vallutamine vaid aja küsimus. Ja varsti peab Laurence koos Temeraire'ga olema lahinguks valmis.


Enda arvamus: See on niiiii armas raamat. Kuigi ausalt öeldes esialgu ma ei lootnud sellest üldse midagi, sest tavaliselt mulle sellised raamatud ei meeldi, aga kui Temeraire koorus & rääkima hakkas.. muutus see üheks mu lemmikuks raamatuks. Kõik need lohed tundusid nii armsad ja üldse tundus see nii tõeline.

Hinnang: 10/10


No comments:

Post a Comment